Wednesday, 20 January 2021

Seronoknya Belajar Dari Rumah : 'PdPR dalam Norma Baharu'

Pengajaran & Pembelajaran dari Rumah (PdPR) 

Penularan Covid-19 telah mengubah pelbagai perkara dalam kehidupan kita termasuk sesi pembelajaran! Mahu tidak mahu kita harus menjalani rutin baharu ini demi kepentingan bersama. Jika dulu kita bebas belajar di sekolah dan di mana sahaja, namun sekarang kita perlu belajar dari rumah! Ya, satu norma baharu yang perlu dibiasakan lantaran pandemik Covid-19.

Alhamdulillah, hari pertama bersua muka bersama anak-anak PPKI secara google meet memang sangat ceria dan 'happening'! Macam-macam ragam dan cerita mereka ingin ceritakan pada guru dan rakan-rakan yang lama tidak berjumpa. Ada juga yang masih malu-malu!

Hari pertama murid-murid ditayangkan kembali gambar-gambar pentadbir SKTPP, guru dan PPM PPKI. Alhamdulillah, mereka masih kenal dan ingat cikgu dan kakak PPM!

Jom kita tengok aksi anak-anak istimewa ini kali pertama google meet!


Terima kasih buat guru-guru PPKI, PPM dan ibu bapa yang sentiasa memberi sokongan dan dorongan terbaik buat anak-anak PPKI ini belajar dengan baik. Semoga kita semua dilindungi dan dijauhi dari wabak Covid-19 ini.

#belajardarirumah
#patuhiSOP
#kitabelummenang

No comments:

Post a Comment

Mesyuarat JPPKS dan Inklusif 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Alhamdulillah, bertarikh 24 April 2021 yang lalu, telah berlangsungnya Mesyuarat Jawatankuasa Program P...