Saturday 23 November 2019

Jamuan Akhir Tahun Dan Sambutan Hari Lahir PPKI 2019

Al-hamdulilah dan tahniah untuk warga PPKI kerana telah berjaya mengadakan Majlis Jamuan Akhir Tahun dan Sambutan Hari Lahir PPKI 2019 dengan jayanya.

Majlis ini telah berlangsung pada 22 November 2019 (Jumaat) di Dewan Perdana SKTPP pada pukul 6.30 petang.  Objektif diadakan jamuan ini ialah:
1.            Menghargai dan memberi keyakinan dalam diri murid dengan mengingati hari lahir mereka serta menghargai usaha dan kejayaan yang dilakukan oleh mereka sepanjang tahun
2.            Menggalakkan dan merapatkan lagi hubungan murid dengan komuniti masyarakat setempat serta bebas melakukan aktiviti di dalam komuniti yang aman.
3.            Mengeratkan hubungan silaturrahim antara guru-guru, pembantu pengurusan murid dengan ibu bapa dan murid-murid.

Majlis dimulakan dengan ucapan Guru Besar, Puan Hajjah Rohaidah binti Mohd Ali. Kemudian diikuti dengan ucapan Penolong Kanan PPKI dan dirasmikan oleh Ahli Majlis MPS, En. Rushdan bin Mohamed.

Sambutan dimeriahkan dengan pelbagai persembahan yang mempersonakan lagi menghiburkan. Banyak hadiah Cabutan Bertuah disediakan yang menceriakan para hadirin. Murid-murid serta ahli keluarga dan tetamu sporting berpakaian tema tradisional termasuk tuan perasmi. Tahniah kepada para penerima hadiah serta pemenang pakaian tema terbaik. Majlis berjalan lancar hinggalah selesai pada pukul 11.00 malam.

Berikut ialah gambar-gambar sepanjang majlis berlangsung: 
Disediakan oleh Mahadir bin Midun.

No comments:

Post a Comment

Gotong Royong Madani 2024

  Bertarikh 11 Mei 2024 (Sabtu), telah berlangsungnya gotong royong madani peringkat SK Taman Putra Perdana. PPKI juga turut membentuk sebua...