Friday 5 March 2021

Gembiranya Kembali Ke sekolah!

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH SESI 2021!Alhamdulillah, setelah sekian lama belajar secara PdPR secara online di rumah dek kerana pandemik Covid-19 yang melanda negara, pengumuman Menteri Kanan Pendidikan Dr. Radzi Bin Jidin telah memberi kelegaan kepada semua pihak. Sesi persekolahan secara bersemuka telah bermula  pada 1 Mac 2021 bagi murid prasekolah, tahun 1, tahun 2 dan  juga murid Pendidikan Khas.

Keterujaan jelas tergambar di wajah murid-murid Pendidikan Khas kerana dapat hadir ke sekolah untuk berjumpa guru dan rakan-rakan. Pelbagai aktiviti menarik telah diatur sepanjang minggu pertama persekolahan bermula untuk refresh minda mereka dan menarik minat untuk fokus belajar.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada Sarjan Md. Nizam Bin Abd Wahab (Pegawai Perhubungan Sekolah) dan Puan Hajah Rohaidah Binti Mohd Ali (Guru Besar SKTPP) kerana sudi hadir ke PPKI untuk memberi nasihat dan kata-kata semangat kepada murid-murid untuk memulakan sesi persekolahan.

Jommmm kita tengok aktiviti PPKI sepanjang minggu pertama persekolahan.Taklimat dan nasihat daripada Sarjan Md. Nizam Bin Abd Wahab (Pegawai Perhubungan Sekolah)

Puan Hajah Rohaidah Binti Mohd Ali (Guru Besar SKTPP) menyampaikan pesanan dan nasihat pada murid-murid PPKI

Puan Norhamizah Binti Hamzah, PK Pendidikan Khas memberi ucapan dan mengalu-alukan kehadiran murid PPKI ke sekolah.


Aktiviti membuat tabung Covid-19 saya.Aktiviti membuat Pelitup Muka Covid-19 saya.


Aktiviti membuat menu sihat Covid-19 (Roti Bakar)
Semoga murid-murid PPKI terus gembira untuk belajar dalam norma baharu dan terhindar daripada wabak Covid-19.

#kitabelummenang
#kitajagakita

No comments:

Post a Comment

Gotong Royong Madani 2024

  Bertarikh 11 Mei 2024 (Sabtu), telah berlangsungnya gotong royong madani peringkat SK Taman Putra Perdana. PPKI juga turut membentuk sebua...